Workshop 2015 in zuid-west Frankrijk

Workshop 2015 in zuid-west Frankrijk

Schilderen, tekenen en fotograferen met Mariska en Paul (ArtShare)

Zaterdag 20 juni t/m zaterdag 27 juni 2015

Tijdens de workshop kan iedereen zich persoonlijk ontwikkelen.
In eigen tempo en met eigen belevingswereld.
Plezier in het moment; het creëren staat voorop.

Ateliers Les landes een voormalige wijnboerderij in Frankrijk, Gaillac, niet ver van de middeleeuwse stad Albi, regio Midi Pyrénées.

Vorig jaar was het een succes en voor herhaling vatbaar. Een aantal oud-deelnemers gaan dit jaar weer mee, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij, omdat twee deelnemers wegens omstandigheden deze week hebben geannuleerd.

Je kunt bij de beeldend kunstenaar Mariska Mallee in verschillende stijlen werken: Realisme, impressionisme, abstract. We nemen de omgeving als inspiratiebron om te experimenteren en uiteindelijk om een werkstuk te maken. De technieken die worden gebruikt zijn: acrylverf, potlood en (pastel)krijt. Collage en gemengde technieken zijn ook mogelijk. Fotografie is een extra toevoeging. De cursist kan dit gebruiken als schets voor het schilderen, maar ook als volwaardige fotografie. Paul Rüpp heeft in KunstRaam enkele jaren fotografie workshops gegeven.

Paul en Mariska zullen vooraf aan de deelnemers vragen waar hun belangstelling naar uitgaat. De workshop wordt zo op maat gemaakt.

Het verblijf loopt van zaterdag tot zaterdag. De cursusdagen zijn: maandag t/m vrijdag (zondag in overleg) en tijden zijn ook in overleg met de cursusleider. Er kan naar believen een vrije middag ingelast worden.

De kosten zullen liggen tussen € 475,- en € 625,- (afhankelijk van verblijf in tent of gîte) per workshopweek exclusief materiaal en gebruik van gereedschap (in overleg met docent). Inclusief verblijf, ontbijt, koffie/thee, lunch, en avondmaaltijd. Deze prijzen zijn gebaseerd op twee personen op een kamer, wanneer je expliciet een kamer alleen wenst dan is de prijs € 750,- . Reiskosten zijn voor rekening van de deelnemer.

Het maximaal aantal deelnemers is 10. Inschrijving gebeurt door middel van overmaking van € 100,- als aanbetaling op de workshop. Reserveringen op volgorde van binnengekomen van aanbetalingen. Bij een te laag deelnemersaantal (afhankelijk van de workshop) zal de workshop tijdig geannuleerd worden, en de aanbetaling teruggestort.

Ateliers Les Landes, een voormalige wijnboerderij in zuid-west Frankrijk staat nu onder de enthousiaste leiding van Pauline Janmaat en Maarten Verheijen. Samen hebben ze dit landgoed getransformeerd tot een heerlijke (vakantie) plek waar rust, cultuur en het ‘savoir vivre’ ongedwongen bij elkaar komen. Er heerst een mild landklimaat met veel zon, door invloed van de middellandse zee, daardoor is het ook aangenaam vertoeven aan het riante zwembad.

zwembad

Verblijf op Ateliers Les landes

Verblijf in gîte of tent (staat klaar bij aankomst) zijn :
Prijs verblijf in gîte of chambre d`hotes, inclusief ontbijt (7x), lunch (6x één middag niet, tijdens excursie) en avondmaaltijd (7x) koffie, thee en gebruik van zwembad: € 625,-

Ateliers Les landes beschikt over een vierpersoons gîte met 2 slaapkamers waarin 2 éénpersoons bedden staan, een ruime badkamer met instap douche en een apart ruim toilet.

Er is ook een zespersoons gîte met 3 slaapkamers waarin 2 éénpersoons bedden, een ruime badkamer met instap douche en een apart ruim toilet.

Er is een ruime chambre d’hôtes met 2 à 3 aparte bedden en een badkamer met apart toilet.

Verblijf in tent inclusief ontbijt (7x), lunch (6x één middag niet) en avondmaaltijd (7x) koffie, thee en gebruik van zwembad: € 475,- Er zijn meerdere grote tenten op Les landes, elk met drie aparte slaapcabines die met een tussenruimte van 2 meter in een stervorm uitlopen. In de tent zijn Intex luchtmatrassen en beddengoed aanwezig. Modern en goed sanitair is op korte afstand in het gebouw aanwezig. Het is ook mogelijk een eigen tent of caravan mee te nemen.

Reisgenoot die geen workshop volgt?

Geen probleem, er is genoeg vertier op Les Landes en in de omgeving.
Ateliers Les landes ligt 2 km buiten het idyllische dorp Cahuzac sur Vere, midden tussen de wijngaarden van de Gaillac streek in de Tarn, regio Midi Pyrenees.Op korte afstand van veel cultuur, interessante steden en dorpen met musea en festiviteiten. Leuk voor uzelf maar ook voor familieleden/vrienden die willen meereizen maar niet aan een workshop deelnemen.We noemen Gaillac, op 12 km, is een levendig stadje met op iedere vrijdag een grote gezellige markt. Ook is er het wijnmuseum naast de Abdij St.Michel, ‘musée de l’Abbaye de la vigne et du vin’.
Albi, op 24 km, is een toeristische trekpleister met de grote kathedraal Ste.Cecile en het musée Toulouse Lautrec, met de grootste verzameling van deze kunstenaar ter wereld. Het sfeervolle oude centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de website www.ateliersleslandes.com meer omgevingstips.

Kosten bij verblijf in gîte, inclusief ontbijt (7x), lunch (6x één middag niet) en avondmaaltijd (7x) koffie, thee en gebruik van zwembad: € 475,- Kosten bij verblijf in tent inclusief ontbijt (7x), lunch (6x één middag niet) en avondmaaltijd (7x) koffie, thee en gebruik van zwembad: € 325,-

Voor aanmeldingen en info:
Ateliers Les landes
Pauline Janmaat en Maarten Verheijen
telefoon 0033 5 63 40 58 42 of 0033 6 35 97 33 02
www.ateliersleslandes.com
http://photo.ateliersleslandes.com
info@ateliersleslandes.com

De bankgegevens van Ateliers Les landes
IBAN : FR76 1120 6200 0480 8083 1659 535  SWIFT/BIC : AGRIFRPP812
ten name van M.C.W Verheijen of P.M Janmaat Frankrijk