Solo expositie Mariska Mallee in Arti-Shock, Rijswijk

Solo expositie Mariska Mallee in Arti-Shock, Rijswijk

Van 13 mei t/m 31 mei 2018 exposeert Mariska in galerie Arti-Shock met schilderijen (acryl/gemengde techniek op doek en olifantenpoeppapier) en linosneden.

Titel tentoonstelling: “What’s next?” De duurzame toekomst verbeeld.

Galerie Arti-Shock
Schoolstraat 26, 2282 RD Rijswijk.

Openingstijden 
woensdag t/m vrijdag 13.00 – 17.00 uur
zaterdag                     11.00 – 16.00 uur
zondag                       14.00 – 17.00 uur
(maandag, dinsdag en feestdagen gesloten) 

Afhankelijk van de formatie van de gemeenteraad in Rijswijk wordt de tentoonstelling 13 mei om 15 uur geopend door Marloes Borsboom, wethouder en lijsttrekker van Groen Links met de visie: bouwen aan een duurzaam, sociaal en groene toekomst voor Rijswijk en de utopische dromen uit het werk van Mariska. U bent van harte welkom.

Mariska is op vrijdag 18 en 25 mei,
zondag 20 en 27 mei in de galerie aanwezig.

Zondag 13 mei is de expositie feestelijk geopend door Marloes Borsboom, Wethouder wethouder jeugd en participatie, duurzaamheid en cultuur.

En goede opkomst en gezellig samenzijn.

 

Van kind af aan had ik het gevoel dat de aarde een prachtige plek is, maar dat het veel beter kon. Vooral de uitbuiting van natuur, mens en dier maakt mij tot op de dag van vandaag strijdvaardig. Heel lang heb ik gedacht dat het niet uitmaakte dat ik hier zo mee bezig was, want wat heb ik nu in mijn eentje voor elkaar gekregen? Wie heeft er belangstelling voor?
Opeens was daar het internet en kreeg ik zicht op al die ‘kleine’ initiatieven waar ik zo blij van werd. Dat stop ik in mijn schilderijen.

De afgelopen tien jaar hebben mijn kunstwerken het duidelijk over mijn droom. Op mijn schilderijen, tekeningen en linosneden bouw aan ik duurzame steden, de nieuwe mens en maatschappijen. Ik laat mij inspireren door wiskunde, kwantummechanica, ruimtevaart, architectuur , nieuwe duurzame technologieën, circulaire economie en de natuur. Hieruit ontstaan Escher-achtige werken met verspringende perspectieven, die de toeschouwer verder meenemen in hun eigen droom.

Ik probeer bij het maken van mijn kunst  zo veel mogelijk te letten op mijn materialen en niet verspillend en vervuilend te werken. Ik werk o.a. op handgeschept olifantenpoeppapier en hergebruik vaak mijn oude doeken of recycle materialen.