SOLO-EXPO "What's next?" bij TERRA ART PROJECTS, Zoetermeer

SOLO-EXPO “What’s next?” bij TERRA ART PROJECTS, Zoetermeer

Van vrijdag 1 juni t/m 28 juni 2018 “What’s next?” De duurzame toekomst verbeeld

De afgelopen tien jaar hebben mijn kunstwerken het duidelijk over mijn droom. Op mijn schilderijen, tekeningen en linosneden bouw aan ik de duurzame steden en maatschappijen. Ik laat mij inspireren door wiskunde, kwantummechanica, ruimtevaart, architectuur, nieuwe duurzame technologieën, circulaire economie en de natuur. Hieruit ontstaan Gaudi/Escher-achtige werken met verspringende perspectieven, die de toeschouwer verder meenemen in hun eigen droom.

TERRATORIUM:
Dorpsstraat 12,  2712 AK Zoetermeer

Openingstijden TERRATORIUM:
woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Vrijdag 1 juni 2018 KunstFoyer in het TERRATORIUM
16.00: ontvangst gasten
16.15-16.45: Toelichting/lezing door Mariska en Alcuin Olthof, (Architect, Schatbewakers Zoetermeer en Stadsnomaden).
16.45: Afsluiting en borrel. Tijdens de opening is Fulco Treffers aanwezig. Hij heeft de opdracht van de gemeente Zoetermeer om bezoekers van de tentoonstelling te bevragen over de toekomst van de stad. 

 

Zaterdag 2 juni 2018: Dag van de architectuur
De expositie van Mariska is opgenomen in het programma van de DvdA Zoetermeer.
Tussen 11 en 17 uur is Mariska aanwezig om haar werk toe te lichten, maar zij is vooral benieuwd naar de ideeën van de bezoekers voor de duurzame stad van de toekomst. Hoe ziet de architectuur van vandaag eruit in Zoetermeer.

 Ook op vrijdag 8 en 22 juni en zaterdag 9 en 23 juni 2018 (13.00 tot 17.00 uur) is zij aanwezig om bezoekers te ontvangen.

Foto’s van Fotograaf Annelize Van der Helm

Foto’s van Paul Rüpp 

31-5 Inpakken voor vervoer, eind expositie Arti-Shock

1-6 Bus gehuurd en inladen voor TERRA

1-6 inrichten

Opening 16 uur

Fulco Treffers, stadsplanner Zoetermeer en Alcuin Olthof, architect, Schatbewakers Zoetermeer, Stadsnomaden maakten de verbinding tussen de utopie van de schilderijen van Mariska en de hedendaagse architectuur/stadsplanning.

  

Bereikbaarheid Terratorium
Met het openbaar vervoer:
Het TERRATORIUM ligt in wijk 12, op 5 minuten loopafstand van Randstadrail halte Dorp of Stadhuis. Vanaf Station Oost: bus 71, halte Julianalaan.

Met de auto:
Op het Nicolaasplein, achter het TERRATORIUM, kunt u met een blauwe parkeerschijf drie uur gratis parkeren.
Ook kunt u op het tijdelijke parkeerterrein waar de voormalige Vuurtorenschool stond parkeren. Hier komt u door het straatje naast restaurant El Pueblo in te rijden. Ook hier is het parkeren drie uur gratis met een blauwe parkeerschijf.

What’s next? Architectonische schilderijen van Mariska Mallee in Terratorium, Zoetermeer

Van kind af aan had ik het gevoel dat de aarde een prachtige plek is, maar dat het veel beter kan. Vooral de uitbuiting van natuur, mens en dier maakt mij tot op de dag van vandaag strijdvaardig. Heel lang heb ik gedacht dat het niet uitmaakte of ik hierover schilderde of niet, want wat krijg je in je eentje voor elkaar? Wat laat je zien: de optimistische of pessimistische kant?
Opeens was daar het internet met alle informatie en kreeg ik zicht op al die ‘kleine en grote’ initiatieven waar ik zo blij van werd. Mensen die werken aan een duurzame toekomst. Dat stop ik nu in mijn schilderijen. Mijn tentoonstelling bij Arti-Shock Rijswijk: “What’s next?” gaat over die duurzame en sociale wereld.

Ik probeer bij het maken van mijn kunst  zo veel mogelijk te letten op mijn materialen en niet verspillend en vervuilend te werken. Ik werk o.a. op handgeschept olifantenpoeppapier en hergebruik vaak mijn oude doeken of recycle materialen. 

SOLO-EXPO “What’s next?” De duurzame toekomst verbeeld, bij TERRA ART PROJECTS, Zoetermeer

Van 1 t/m 28 juni te zien in de Dorpsstraat 12, Zoetermeer

Entree is rolstoelvriendelijk (Alleen is het toilet niet met rolstoel te bereiken)

 

Onderstaande foto’s gemaakt door ArtShareMR Mariska Mallee

´What´s next?` lino-sneden

´What´s next?`Inside out (handgeschept papier)