OuiShare Drinks in De Verlichting

OuiShare Drinks in De Verlichting

OuiShare-folder-10-maart-2014-web

De meeting is potluck, dat wil zeggen, neem zelf een drankje en een hapje mee.

Bedrijven uit De Verlichting presenteren zich

Bedrijven uit De Verlichting presenteren zich

Bedrijven uit De Verlichting presenteren zich

OuiShare Drinks #2

Op uitnodiging van Conceptors en ArtShare MR organiseren we vanuit OuiShare een bijeenkomst over kunstzinning ondernemen, de rol van kunst richting maatschappelijke thema’s als de crisis, duurzaamheid en het ontstaan van nieuwe communities.

Programma

  1. Fieke Meindertsma: ondernemen in tijden van transitie en wat Conceptors biedt.
  2. Mariska Mallee: kunst delen met het oog op de toekomst.
  3. Amanda Jansen: over OuiShare, een wereldwijde community voor een meer samenwerkende samenleving.
  4. Kisskissbankbank: crowdfunding voor kunst en wat het met kunst doet.
  5. Bram Schilleman: cooperatief financieren peer to peer van projecten.
  6. Jeroen Beele: we-conomy, naar een nieuwe vorm van samenwerken en verdienen
  7. Jacques Giesbertz: Net anders werken in theaters, over nieuwe communities van zzp-ers, kunstenaars en ambtenaren en het openstellen van openbare gebouwen
  8. Cis Deijl: Het huis van de toekomst, being art-worthy en bijdragen aan samenleving en duurzaamheid.
  9. Miloeda Vijfhuizen: over het anders omgaan met gebouwen, bieden van atelierruimte en inzet van de kunst.
  10. Juliette Santegoeds: kunst en politiek en wat ze voor elkaar kunnen betekenen in project Op de Vulkaan.

 

Art Share MR

Initiatief van Mariska Mallee en Paul Rüpp voor het delen van kunst.

Zij houden zich bezig met kunst delen, nieuwe mobiliteit, duurzaamheid en vooral het conceptueel nadenken over onze toekomst en hoe dat er dan uit ziet.

Op de bijeenkomst zijn prachtige werken te zien die inspireren om vrij na te denken over samenleven en de toekomst.

Conceptors

Conceptors is een jonge ambitieuze organisatie die zich specialiseert in het transformeren van leegstaande gebouwen tot inspirerende bedrijfsverzamelgebouwen. Wij realiseren werkruimtes waar ondernemers zichzelf in een betaalbare, inspirerende en professionele omgeving kunnen ontplooien.

In de bedrijfsverzamelgebouwen die door Conceptors worden beheerd staat creativiteit, een inspirerende werkomgeving en interactie tussen huurders centraal. Wij geloven dat juist door samenwerking boven eigendom te stellen er waarde kan ontstaan, waar men kan groeien, samen kan groeien door te profiteren van elkaars kennis en netwerken.

Conceptors werkt in opdracht van gemeentes, makelaars en vastgoedeigenaren en is tevens zelf initiatiefnemer van nieuwe projecten, hiervoor werken wij nauw samen met ons netwerk van projectontwikkelaars, architecten, investeerders en aannemersbedrijven.

OuiShare

Amanda Jansen is OuiShare connector Nederland en Den Haag, mede-oprichter van De Nieuwe Overheid, bestuurslid van de Uitvinderswijk en en houdt zich bezig met vernieuwing in de breedste zin, gericht op maatschappelijke vraagstukken, overheidsvernieuwing en participatie.

OuiShare is een wereldwijde beweging van enthousiaste en zeer gepassioneerde mensen voor een meer samenwerkende samenleving. Centraal staan alle beweging die zichtbaar is waarbij inwoners meer zeggenschap krijgen over hun omgeving, eigen handelen en instituties. Horizontalisering is wereldwijd een sleutel voor het oplossen van prangende maatschappelijke vraagstukken als armoede, klimaatverandering, de economische crisis. Door dit tijdperk van het internet weten lokale groepen praktische werkmethoden makkelijk op te schalen naar wereldwijd niveau. Globale problemen, lokale oplossingen is het uitgangspunt met de focus op communities en hun kracht. Ofwel: OuiShare Love!

OuiShare heeft connectors in meer dan 30 steden wereldwijd, waaronder Den Haag, Brussel, Parijs, Barcelona, Rome, Athene, Buenos Aires en Damascus. Zij organiseerden het eerste festival rondom collaboratieve economie en de peer-to-peer beweging in Europa, de Europe Tour met meer dan 30 evenementen, de Latam Tour in Zuid-Amerika en is ‘bootstrapping’ en ‘codesigning’ een meer samenwerkende toekomst met een zeer enthousiast team aan vrijwilligers, ervaren adviseurs en sociaal ondernemers.

Waar is het?

De Verlichting, Spoorlaan 5 te Den Haag (2495 AL), Kantine gebouw D

Datum: 10 maart 2014

Tijd: 19.30 – 22.30 uur

The meeting is potluck: Neem zelf een drankje en een hapje mee.

Routebeschrijving

– Vanuit Amsterdam (A4) Neem afslag 8 Leidschendam. Bovenaan de afslag ga je rechtdoor naar de Noordelijke Verbindingsweg. Volg deze weg tot je bij de Vliet (en de verkeerslichten) komt. Sla hier links af en rij door tot je de Sligro aan je linker hand hebt. Naast de Sligro ligt de A12; ga hier onderdoor en sla gelijk links af, de Spoorlaan in. Na 500 meter vind je gebouw D van de Verlichting aan je rechterhand.

 

– Vanuit Rotterdam / Den Haag (A13) Bij knooppunt Ypenburg hou je Amsterdam A4 aan. Neem gelijk de eerste afslag (8 Leidschendam). Bovenaan de afslag ga je rechtdoor naar de Noordelijke Verbindingsweg. Volg deze weg tot je bij de Vliet (en de verkeerslichten) komt. Sla hier links af en rij door tot je de Sligro aan je linker hand hebt. Naast de Sligro ligt de A12; ga hier onderdoor en sla gelijk links af, de Spoorlaan in. Na 500 meter vind je gebouw D van de Verlichting aan je rechterhand.

 

– Vanuit Utrecht (A12) Neem afslag 4 (nieuw Laakhaven). Onderaan de afslag ga je naar rechts de Maanweg op. Gelijk weer rechts afslaan (41 m) naar de Laan van Nieuw Oost Einde. Na 160 meter sla je links af de Parkweg op. Bij de eerst volgende verkeerslichten ga je rechts naar de Vlietstraat. Volg deze weg helemaal naar het water en steek de brug over. Sla rechtsaf de Westvlietweg op. Hier zie je dat je de Sligro aan je linker hand hebt. Naast de Sligro ligt de A12; ga hier onderdoor en sla gelijk links af, de Spoorlaan in. Na 500 meter vind je gebouw D van de Verlichting aan je rechterhand.

OV / auto delen, ritten delen

Naar Station Voorburg en dan nog 13 minuten lopen of een fiets huren.

Bus 45, 46, 23 halte Laan van Heldenburg en dan nog 11 minuten lopen.

 

De locatie van De Verlichting is een bijzondere en de plek zeer inspirerend, maar het ligt voor mensen die met OV reizen wel wat afgelegen. Wij dagen jullie uit om in het kader van ‘Sharing’ elkaar aan te bieden om met elkaar mee te rijden via het evenement op Facebook of via Meetup.

https://www.facebook.com/events/640518229347421/?ref_dashboard_filter=upcoming

biologisch eten

biologisch eten

De kantine van de Verlichting biedt ruimte aan allerlei projecten

De kantine van de Verlichting biedt ruimte aan allerlei projecten

 

modelschilderen ArtShare