media art dagen

media art dagen

open dag kunstuitleen

Thema tentoonstelling “Alles om het Lijf”
Hiervoor heb ik een werk aangeleverd. Voor meer info onderaan dit artikel.
Enkele van mijn cursisten exposeren ook: Tanja Aarts, Margriet Trijssenaar, Sandra Spronk, Plona Op den Kamp, Rineke Jansen, Maria Pannebakker, Tanja Husselman.

U bent van harte welkom op de Open Dag van de Kunstuitleen in Rijswijk. Hier kunt u alles te weten komen over de collectie en tentoonstellingen van de Kunstuitleen. De Open Wand tentoonstelling wordt om 15:00 uur feestelijk afgesloten. Gevolgd door een introductie van VR Painting. zaterdag 23 november • 13:00 – 16:00 uur Rijswijk • Gratis, vrije inloop

vr-paint experience
U staat plotseling op de bodem van de oceaan. Omringd door vissen kijkt u uw ogen uit. Ineens begeeft u zich in een achtbaan, waar u al gillend met enorme snelheid naar beneden stort. En dan plotseling loopt u door de verfspetters en het kunstwerk wat u zojuist het gemaakt.

Het kan allemaal door de virtuele of gesimuleerde werkelijkheid die u met een VR-bril kunt ervaren. Dankzij de 3D effecten en volledige 360 graden beelden krijgt u het gevoel alsof u er echt middenin staat.

Tijdens de VR-PAINT Experience is het mogelijk om een andere wereld te betreden. Een wereld waarin een virtuele ruimte beschilderd kan worden. Met de controller in de hand gaat u door de virtuele ruimte lopen en maakt u een persoonlijk virtueel kunstwerk.

Zaterdag 23 november • 13:00 – 14:00 uur Kunstuitleen Rijswijk • Gratis voor 12 personen, vooraf aanmelden.

Mariska Mallee & “Alles om het lijf”

In dit werk bouw ik aan de stad van de toekomst die geïnspireerd is op het menselijk lichaam. Levend, constant veranderend en cellen vernieuwend. Hoe zal de mens in de maatschappijen van de toekomst leven en eruit zien? Zal de techniek en kunstmatige intelligentie een grote rol gaan spelen? Hoe is het met de aarde, het milieu en de natuur? Is de mens tot inzicht gekomen en een duurzame vreedzame weg ingeslagen?

Betekent het dat wanneer je goed in je vel zit je in staat bent om je aan te passen aan de steeds veranderende leefomstandigheden?
Betekent het dat dat jouw huis en dus jouw woonomgeving dan past als een tweede huid?

De afgelopen tien jaar hebben mijn kunstwerken het duidelijk over mijn droom. Op mijn schilderijen, tekeningen en linosneden bouw aan ik de duurzame steden en maatschappijen. Ik laat mij inspireren door wiskunde, kwantummechanica, het menselijk lichaam, ruimtevaart, architectuur , nieuwe duurzame technologieën, circulaire economie en de natuur. Hieruit ontstaan Escher-achtige werken met verspringende perspectieven, die de toeschouwer verder mee kunnen nemen in hun eigen droom.

Open Wand Alles Om Het Lijf

Bibliotheek Rijswijk: Generaal Eisenhowerplein 101, 2288AG Rijswijk

Openingstijden

maandag 12:00 – 18:00 uur
dinsdag 10:00 – 18:00 uur
woensdag 10:00 – 18:00 uur
donderdag 10:00 – 18:00 uur
vrijdag 10:00 – 18:00 uur
zaterdag 10:00 – 16:00 uur
zondag gesloten