INTERESSANTE DUURZAME LINKS

INTERESSANTE DUURZAME LINKS

Het kunstenaarschap inzetten voor een duurzame maatschappij. 
Ik schilder over een duurzame stad, maar onderzoek tegelijk wat ik zelf in mijn dagelijks leven kan doen. 
Ik deel deze handige websites en tips met jullie.

De Correspondent

We zijn jouw medicijn tegen de waan van de dag
Nieuws gaat meestal over wat er vandaag gebeurt, maar zelden over wat er elke dag gebeurt. Het richt zich op de uitzonderingen, waardoor de regel buiten beschouwing blijft. De Correspondent heeft een andere opvatting van nieuws: wij kijken niet naar het sensationele, maar naar het fundamentele. Onze correspondenten laten zich niet leiden door de waan van de dag, maar richten hun aandacht op structurele ontwikkelingen in onze samenleving en in de wereld. Anders gezegd: wij vertellen je niet over het weer, maar over het klimaat – en hopen je zo dieper inzicht te geven in hoe de wereld werkt.

The Correspondent is de Engelse uitbreiding van De Correspondent. We breiden uit naar het Engels, want grensoverstijgende journalistiek is belangrijker dan ooit. Als politieke bewegingen, bedrijven, belastingdiensten, criminele organisaties, mensenstromen, handelsverdragen, natuurrampen, ecosystemen en algoritmes zich niet aan landsgrenzen houden, dan moet de journalistiek die ze wil beschrijven, begrijpen en bekritiseren dat ook niet doen. The Correspondent wordt een wereldwijd netwerk waarin correspondenten en leden samen op zoek gaan naar antwoorden op de grote vragen van onze tijd. We lanceren het platform medio-2019.

BIO AAN HUIS abonneer je op een geweldig, knappend vers en verrassend groenten- of fruitpakket: overzichtelijke website met webwinkel. Makkelijk (bij)bestellen via inlogmogelijkheid twee dagen voor bezorging. Heerlijke recepten om de inhoud van de bezorging op verschillende manieren te bereiden. Zeer tevreden over de inhoud van het pakket en de wekelijkse bezorging. Een aanrader voor iedereen die creatief en gezond wil koken en eten. Met groenten en fruit om de hoek geteeld!

GEEF UW OUDE KLEDING EEN NUTTIGE BESTEMMING
Heeft u nog goede kleding die u, om welke reden dan ook, niet meer draagt? Bij Schulte Herenmode kunt u deze kleding een nuttige bestemming geven.
Wij zamelen bij al onze vestigingen kleding in voor de vrijwilligersorganisatie ‘Dress for Success’, een concept dat werkzoekenden met geen of een minimum inkomen gratis aan kleding helpt, die past bij de functie waarop zij solliciteren.

SEEPJE 
Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit de Himalaya. Zodra de schil van deze vrucht water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan. Zo zorgen we samen voor een schonere én mooiere wereld!

Ik let op met schoonmaakmiddelen, zeep en wasmiddelen. ECOVER
Wat is er mis met de groene zeep, ruikt lekker en maakt schoon.

Ik ben heel tevreden over mijn abonnement bij BIO AAN HUIS groente pakket.
Het Biologisch groenten abonnement uit Nationaal Landschap de Hoeksche Waard. Dit eiland ten zuiden van Rotterdam heeft de status van Nationaal Landschap gekregen. Bio aan huis beheert een deel van dit landschap door er duurzaam voedsel te produceren met EKO-keurmerk.

Thuisafgehaald Deel je kookkunsten met buurtgenoten. Maaltijd delen met anderen. Geen zin om te koken? Kijk wat je buren aanbieden.

Canon HUMANISTISCH VERBOND

Het Humanistisch Verbond komt op voor een samenleving waarin we vrij zijn om onze eigen invulling te geven aan leven, liefde, denken en dood en waarin we verantwoordelijkheid nemen voor elkaar.

Zij leiden een betekenisvol en integer leven op basis van gezond verstand en menswaardigheid. Zij zetten welzijn en geluk van iedereen centraal bij ethische beslissingen. Zij geloven in de wetenschap en in vergaarde kennis, en durven te twijfelen aan hun eigen ideeën en die van anderen. Kunst, literatuur, natuur en de mens zijn een bron van inspiratie. Zij geloven in de kracht van de mens, en hebben eerbied voor de mens als bijzonder deel van de natuur.  

Vandaag de dag noemen we deze mensen humanisten en hun gedachtegoed humanisme. Het humanisme geeft inspiratie om mooi en zinvol te leven. Om jezelf en de maatschappij te ontplooien en te ontwikkelen vanuit vrijheid, verantwoordelijkheid, waardigheid en kracht.  

Miljoenen mensen in Nederland denken en leven volgens het humanistische gedachtegoed, maar noemen zich geen humanist. Sommigen noemen zich atheïst of agnost. Veel mensen geven zichzelf liever geen label of twijfelen.  

Het Humanistisch Verbond is opgericht om niet-gelovigen óók een levensbeschouwelijk ‘onderdak’ te bieden. Het geeft houvast te weten dat heel veel mensen leven en denken zoals jij.   

Website Humanistisch Verbond