Feestelijke Opening 27 oktober 2013

Feestelijke Opening 27 oktober 2013

Zondag 27 oktober was de ArtShare feestelijk geopend in de Verlichting.

ArtShare een initiatief van Mariska Mallee en Paul Rupp. Ons doel is kunst in de brede zin van het woord te delen met andere kunstenaars en liefhebbers, beroeps en amateurs. Dit doen we door uitwisseling vakkennis, samenwerken aan projecten, kunst presenteren en verkopen. Kunst koppelen aan de wereld, wetenschap en onderwijs in woord, dans, muziek en beeld. Kunst delen.

ArtShare is een kunstenaarsplatvorm en ging in de vorm van een website per 1 mei 2012 de wereld in. Momenteel alleen met het werk van Mariska en Paul, maar binnenkort komen er individuele pagina’s bij van kunstenaars in alle disciplines. Hopelijk volgen hieruit interessante projecten.

Vanaf 1 augustus heeft ArtShare vorm gekregen in een 50m2 multifunctionele ruimte in een creatief bedrijfsverzamelgebouw: De Verlichting. Deze ruimte gebruik ik als atelier, leslokaal en expositie ruimte.

Terwijl iedereen deze zomer van de zon en vakantie genoot hebben Paul en ik een nieuwe doorstart gemaakt met ArtShare.

In de oude tekenkamers van de Citytec/Eneco is een nieuwe werkplaats en thuis voor ArtShare verrezen. Na het opknappen en de verhuizingheb ik er zelf al heerlijk kunnen schilderen en eind augustus zijn ook de regulieren schilderlessen begonnen.
Eind mei werd De Verlichting officieel geopend en 60 ondernemers konden zichzelf presenteren, had ik slechts 1 dag de sleutel van mijn unit. Mijn officiële presentatie en opening van ArtShare moest daarom nog even wachten op verhuizing en inrichting.

Hieronder het programma en foto’s van de dag.

Om 14.30 uur was er een korte muzikale vertelvoorstelling door schrijfster en verhalenvertelster Saskia en Broeder en accordeonist Leen Hoffman: Duo Weerklank en kunstenares Yvon Grevers bood haar fotoboek: Nesten-kunstwerken aan Mariska aan als symbolische start van de Art-Share gedachten.

Na de korte voorstelling het glas geheven op een inspireerde toekomst voor ArtShare.

Voorbereidingen opening Leen, Yvonne en Saskia

 

Expositie in de hal van De Verllichting

 

Aankondiging in de kantine van De Verlichting

 

 

 

 

Beeld Yvon Grevers: Voorouders

 

 

Op weg naar beneden voor de voorstelling in de kantine

 

Voor de voorstelling

 

Leen Hoffman en Mariska

 

Fijn dat jullie gekomen zijn …

 

Yvon Grevers biedt Mariska haar boek ‘Nesten’ aan.

 

Voorstelling Duo Weerklank Saskia en Leen

 

De kantine van de Verlichting biedt ruimte aan allerlei projecten

 

Met dank aan Aimée en Jack voor het verzorgen van de drankjes

 

 

Yvon vertelt over haar werk

 

Annelien van Kempen, glaskunstenaar en inspirator van KunstRaam en ArtShare