Ellen Rijsdorp & Mariska Mallee

Ellen Rijsdorp & Mariska Mallee

Ellen en Mariska zijn een samenwerkingsverband aangegaan in het kader van grens verkennen Bacinol Delft en Arti-Shock Rijswijk.

Link naar website Ellen Rijsdorp

Ellen heeft mij gevraagd om haar werk “te beschilderen” en schetsen te maken voor de vorm.

Ellen is ongelooflijk kundig met de draaischijf, waarop zij prachtige ronde objecten draait. Deze vormen voorziet zij van een huid waar organisch gevormde kleur, structuur en gewicht uitnodigen tot aanraking en vasthouden.

Ik wilde voor haar ronde vormen een kom maken om het object te omarmen.

Ellen heeft voor dit experiment vormen gedraaid.
Ik heb deze vormen in twee ochtenden voorzien van huid en beschilderd met vloeibare gekleurde klei.

structuren aanbrengen (foto Ellen Rijsdorp)
Gekleurde klei voor de eerste gang in de oven. De tuit van object op de voorgrond is verdwenen. Het gevoel om leerdroge klei in de handen te hebben en te bewerken met mesje spatels en kwast is textiel beleving.
Aanbrengen gekleurde klei (foto: EllenRijsdorp)
bolling binnenkant “schaal” (foto: Ellen Rijsdorp)

Nu worden “de schalen” voor de eerste keer gebakken in de kleioven.

We gaan uitproberen hoe de vormen te stapelen en te combineren tot een presentatie op 15 oktober tot 26 november 2021 in Stadskantoor Delft.

Bedankt Ellen, voor het delen van jouw gigantische ervaring en kennis over klei, vormen draaien, huid en gekleurde klei.

Zo benieuwd naar de resultaten uit de oven.

Dinsdag 3 augustus: werk uit de oven, biscuit gebakken, krijgt glazuurlaag, Twee “schalen” structuur en gekleurde klei aangebracht worden nu gebakken…..maar het allermooiste waren de “schetsen” vormen van Ellen zelf en vormen die Ellen maakte aan de hand van mijn schetsen werden samengevoegd, gestapeld…..zo blij mee….super samenwerking & inspiratie