Ontmoeting in beeld

Ontmoeting in beeld

De afgelopen tien jaar hebben mijn kunstwerken het duidelijk over mijn droom. Op mijn schilderijen, tekeningen en linosneden bouw aan ik de duurzame steden en maatschappijen. Ik laat mij inspireren door wiskunde, kwantummechanica, ruimtevaart, architectuur, nieuwe duurzame technologieën, circulaire economie en de natuur. Hieruit ontstaan Gaudi/Escher-achtige werken met verspringende perspectieven, die de toeschouwer verder meenemen in hun eigen droom.

Ben Stolk daarentegen laat juist de schoonheid zien van verlaten industrieterreinen. Het verleden waar wij onze welvaart aan danken. Ben stuurt zelf informatie over zijn werk.

Het thema van de tentoonstelling is: Hoe komen we tot een duurzame wereld zonder het verleden helemaal weg te poetsen, want onze huidige welvaart is ontstaan door al deze industrieën. Nu soms al verlaten en overwoekerd door de natuur. Waar bouwen wij op voort in een circulaire economie? Hoe gaat de transitie van verspilling en milieuverontreiniging over op beschermen en meeleven met de flow van de aarde.

Hieronder link met persbericht

TV Rijswijk