WORKSHOPS ZUID-FRANKRIJK 2017

WORKSHOPS ZUID-FRANKRIJK 2017

foto_strook_1_600

TWEE KEER: Vijf daagse workshop Ateliers Les Landes
schilderen, tekenen en fotograferen met Mariska en Paul (ArtShare)

Zondag 18 juni tot zaterdag 24 juni 2017
Zondag 25 juni tot zaterdag juli 2017

Ateliers Les Landes, een voormalige wijnboerderij in zuidwest Frankrijk en staat nu onder de enthousiaste leiding van Pauline Janmaat en Maarten Verheijen. Samen hebben ze dit landgoed getransformeerd tot een heerlijke (vakantie / workshop) plek waar rust, cultuur en het ‘savoir vivre’ ongedwongen bij elkaar komen. Er heerst een mild landklimaat met veel zon, door invloed van de middellandse zee, daardoor is het ook aangenaam vertoeven aan het  riante zwembad. Ateliers Les landes is gelegen in Cahuzac sur Vère in de oudste wijnstreek van Frankrijk, nabij Gaillac, waar de wijn naar vernoemd is, niet  ver van de middeleeuwse stad Albi, regio Midi Pyrénées.

workshops – Ontspanning door inspanning
Laat je inspireren en doe mee aan een workshop. Alle workshops staan onder begeleiding van professionele beeldend kunstenaars/docenten/trainers en zijn Nederlandstalig.

Het verblijf loopt van zondagmiddag tot zaterdagochtend. De cursusdagen zijn: maandag t/m vrijdag en tijden zijn ook in overleg met de cursusleider. Er kan naar believen een vrije middag ingelast worden. Paul en Mariska zullen vooraf aan de deelnemers vragen waar hun belangstelling naar uitgaat. De workshop wordt zo op maat gemaakt.

Tarieven:
De tarieven liggen tussen € 505,- en € 655,- (afhankelijk van verblijf in tent of gîte ) per workshopweek exclusief materiaal en gebruik van gereedschap (in overleg met docent). Inclusief verblijf, ontbijt, koffie/thee, lunch, en avondmaaltijd. Deze prijzen zijn gebaseerd op twee personen op een kamer, wanneer je expliciet een kamer alleen wenst dan is de prijs € 780,-. De ruime chambre d’hôtes met eigen sanitair is bestemd voor twee personen en de meerprijs is € 40,- per persoon per week.

Reiskosten zijn voor rekening van de deelnemer.

De locatie is op een dag aan te rijden vanuit Nederland en er is een goede vliegverbinding (vliegveld Toulouse Blagnac) en de mogelijkheid om, voor 25 euro per persoon, opgehaald te worden van het vliegveld, op 1 uur rijden van Les landes. Uiteraard van te voren even aangeven. Ook is er de mogelijkheid om met een paar cursisten tegelijk een huurauto te regelen om ook die week van vervoer verzekerd te zijn.

Je kunt een auto huren tegen een gereduceerd tarief bij Holydaycars:
http://www.holidaycars.com/autohuur/frankrijk/toulouse-airport/?pc=ateliers15

Het maximaal aantal deelnemers is 10.
Inschrijving gebeurt door middel van overmaking van € 150,-  als aanbetaling op de workshop. Reserveringen op volgorde van binnengekomen aanbetalingen. Bij een te laag deelnemersaantal (afhankelijk van de workshop) zal de workshop tijdig geannuleerd worden, en de aanbetaling teruggestort.

Verblijf op Ateliers Les landes
Verblijf in gîte of tent (staat klaar bij aankomst) zijn:
Verblijf in gîte, inclusief ontbijt 6X, lunch 5X en avondmaaltijd 6X, koffie, thee en gebruik van zwembad. Ateliers Les landes beschikt over een vierpersoons gîte met 2 slaapkamers waarin 2 éénpersoons bedden staan, een ruime badkamer met instap douche en een apart ruim toilet.
Er is ook een zespersoons gîte met 3 slaapkamers waarin 2 éénpersoons bedden, een ruime badkamer met instap douche en een apart ruim toilet.
Er is een ruime chambre d’hôtes met 2 aparte bedden en een badkamer met apart toilet.
Verblijf in tent inclusief ontbijt 6X, lunch 5X en avondmaaltijd 6X, koffie, thee en gebruik van zwembad.
Er zijn een aantal 1 à 2 persoons tenten. In de tent zijn hoge Intex luchtmatrassen en beddengoed aanwezig. Modern en goed sanitair is op korte afstand in het gebouw aanwezig.
Het is ook mogelijk een eigen tent of caravan mee te nemen.

Reisgenoot die geen workshop volgt?
Geen probleem, er is genoeg vertier op Les Landes en in de omgeving.
Ateliers Les landes ligt 2 km buiten het idyllische dorp Cahuzac sur Vere, midden tussen de wijngaarden van de Gaillac streek in de Tarn, regio Midi Pyrenees.
Op korte afstand van veel cultuur, interessante steden en dorpen met musea en festiviteiten. Leuk voor uzelf maar ook voor familieleden/vrienden die willen meereizen maar niet aan een workshop deelnemen.
We noemen Gaillac, op 12 km, is een levendig stadje met op iedere vrijdag een grote gezellige markt. Ook is er het wijnmuseum naast de Abdij St.Michel, ‘musée de l’Abbaye de la vigne et du vin’.
Albi, op 24 km, is een toeristische trekpleister met de grote kathedraal Ste.Cecile en het musée Toulouse Lautrec, met de grootste verzameling van deze kunstenaar ter wereld. Het sfeervolle oude centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de website www.ateliersleslandes.com meer omgevingstips.
Kosten bij verblijf in gîte, inclusief ontbijt 6X, lunch 5X  en avondmaaltijd 6X koffie, thee en gebruik van zwembad: € 505,-
Kosten bij verblijf in tent inclusief ontbijt 6X, lunch 5X en avondmaaltijd 6X koffie, thee en gebruik van zwembad: € 355,-

Voor aanmeldingen en info:
Ateliers Les landes
Pauline Janmaat en Maarten Verheijen
telefoon 0033 5 63 40 58 42 of 0033 6 35 97 33 02
www.ateliersleslandes.com
info@ateliersleslandes.com

De bankgegevens van Ateliers Les landes
IBAN : FR76 1120 6200 0480 8083 1659 535
SWIFT/BIC : AGRIFRPP812
ten name van M.C.W Verheijen of P.M Janmaat, Frankrijk